Cum ne formăm un stil de viață sănătos

Categorie articol: Energie
186
Eye icon
Distribuie pe
Cum ne formăm un stil de viață sănătos

Multe persoane își doresc să slăbească rapid și ușor, fără a renunța la zahăr sau mâncare procesată. Cu toate acestea, când ne propunem să scăpăm de kilogramele în plus, ar trebui să ne stabilim obiective pe termen lung, obiceiuri care să se transforme în stil de viață sănătos.

Un stil de viață sănătos nu înseamnă doar sănătate fizică, cum ne hrănim și hidratăm, sportul, ci și sănătate mintală, bunăstare socială, diminuarea anumitor boli și prelungirea vieții. 


Stilul de viață sănătos cuprinde:

Din punct de vedere social & emoțional: relaționare, empatie, iubire, auto-susținere, imagine de sine pozitivă, gânduri pozitive

Din punct de vedere fizic: alimentație echilibrată, activități fizice, odihnă, eliminarea stresului

Din punct de vedere spiritual: încredere în forțele proprii, liniștire sufletească. 

Acesta este important nu doar pentru a preveni, ci pentru a ne recupera după o boală, pentru a face față stresului, cât și pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții.


Cum ne formăm un stil de viață sănătos?

  • Formează-ți o rutină alimentară sănătoasă. Consumă regulat legume și fructe, precum și semințe, fructe oleaginoase (nuci, migdale, alune, caju, fistic), cereale, fructe uscate. 
  • Bea zilnic cel puțin 2 litri de apă. Deshidratarea vine la pachet cu efecte negative precum piele și gură uscată, senzație acută de sete, constipație, oboseală, dureri de cap ș.a.
  • Fă activități fizice. Mișcare are efecte pozitive asupra sănătății proprii, tonusului și stării de bine.
  • Odihnește-te suficient. Somnul bun calitativ este esențial pentru nivelul de energie și starea de bine a organismului. 
  • Ia suplimente naturale. Stilul de viață modern a făcut mai dificilă obținerea exclusiv din alimentație a tuturor vitaminelor, mineralelor și macronutrienților de care are organismul nevoie. 
  • Ai grijă și de starea emoțională. Investește în hobby-uri, petrece cât mai mult timp în compania celor dragi, socializează cât mai mult, găsește un echilibru între carieră și viață personală.

Adoptă un stil de viață sănătos chiar de astăzi, nu mai lăsa pe mâine.