Importanța mișcării pentru controlul greutății

Categorie articol: Sport
146
Eye icon
Distribuie pe
Importanța mișcării pentru controlul greutății

Mișcarea îți poate îmbunătăți sănătatea, atât pe cea fizică, cât și pe cea mentală.


Iată care sunt beneficiile sportului asupra sănătății și care sunt motivele care te pot motiva să începi să fii mai activ:

Activitatea fizică regulată:

  1. ajută la îmbunătățirea sănătății mentale și a stării de bine.
  2. ajută la menținerea sau obținerea unei greutăți sănătoase.
  3. poate reduce riscul cardiovascular.
  4. înseamnă oase și mușchi mai puternici.
  5. îmbunătățește postura și reduce durerile de spate.
  6. ajută la îmbunătățirea performanțelor cognitive.
  7. îmbunătățește calitatea somnului.
  8. înseamnă o digestie mai bună.
  9. poate favoriza îmbunătățirea lidiboului.


Probabil le-ai mai auzit de o mulțime de ori. Totuși, dacă știi aceste lucruri, indicat este să iei și inițiativă. Dacă simți că nu ai energie pentru mișcare, citește articolul despre ce poți face ca să fii mai energic.

Exercițiile fizice regulate mențin și un metabolism sănătos pe termen lung.


Pe lângă restul beneficiilor pentru sănătate: precum menținerea unei greutăți normale, flexibilitatea articulațiilor, creșterea rezistenței la efort și întărirea sistemului imunitar, mișcarea regulată îți poate influența și metabolismul.


Metabolismul este procesul prin care alimentele sunt transformate în energie. De fiecare dată când mănânci, enzimele digestive acționează pentru a transforma hrana în energie, care menține funcțiile organismului. Viteza la care funcționează acest motor variază de la o persoană la alta. Cei cu un metabolism lent tind să aibă un surplus de calorii care sunt stocate în corp ca grăsime, în timp ce persoanele cu un metabolism rapid ard mai multe calorii și au riscuri mai mici să acumuleze cantități mari de grăsime.


Accelerarea metabolismului prin sport

Accelerarea metabolismului este unul dintre scopurile principalele ale persoanelor aflate la dietă sau care vor să ajungă la o greutate normală.

Orice fel de mișcare pe care o faci arde calorii. Chiar dacă nu poți influența prea mult metabolismul bazal, prin intermediul sportului poți arde mai multe calorii.

Antrenamentele de tip aerobic sunt cele mai eficiente atunci când vine vorba despre arderea caloriilor. Mersul pe bicicletă, înotul și plimbările sunt activități de tip aerobic – este nevoie de cel puțin 30 de minute de astfel de activități, zilnic, pentru ca metabolismul să fie reglat.


Încearcă și exercițiile cu greutăți. Aceste exerciții măresc masa musculară, ceea ce înseamnă că și metabolismul este accelerat.