Importanța nutriției în viața noastră

Categorie articol: Nutriție
244
Eye icon
Distribuie pe
Importanța nutriției în viața noastră

Un rol important în viața noastră îl joacă nutriția. Aceasta ajută la menținerea sănătății și la dezvoltarea corectă și armonioasă a organismului. Este „combustibilul” necesar funcționării normale a corpului uman și, după cum susțin specialiștii, „suntem ceea ce mâncăm”.


O alimentație sănătoasă ajută organismul să reziste și să funcționeze în ciuda factorilor de stres, infecțiilor și a altor factori negativi. Cu ajutorul ei, metabolismul funcționează la nivel optim.

Hrana conține nutrienți, ce reprezintă materia de bază pentru funcționarea zilnică a organismului. Acești nutrienți sunt fundamentali pentru sănătate. Sunt implicați în toate procesele corpului uman. Cu ajutorul unei diete echilibrate, mișcării și nutrienților potriviți putem crește șansele la o viață mai sănătoasă și mai lungă.


Alimentația sănătoasă & mișcarea

Alimentația sănătoasă joacă un rol important și-n lupta cu kilogramele. Dieta echilibrată, mișcarea și odihna suficientă ajută la scăderea greutății și menținerea unui număr optim de kilograme. De asemenea, ajută la diminuarea riscului apariției mai multor boli cronice, la îmbunătățirea odihnei și dispoziției și la crearea unui sistem imunitar puternic.

Adoptarea unui stil de viață sănătos, pe lângă sport, presupune cunoașterea/ învățarea alimentelor sănătoase, cum pot fi acestea combinate, dar și care este necesarul de nutrienți în funcție devârstă, sex, activități. De asemenea, sursa hranei este la fel de importantă. Alimentele trebuie să fie cât mai naturale, preferabil ar fi să consumăm legume, fructe, ouă, carne și lactate din sursă sigură. Trebuie să introducem în alimentație proteine de înaltă calitate, grăsimi sănătoase, carbohidrați complecși, apă, minerale, vitamine, cât mai puține alimente procesate șigrăsimi saturate.


O dietă potrivită reprezintă baza pe care sunt construite sănătatea și vitalitatea noastră. Având în vedere și beneficiile alimentației sănătoase, trebuie să avem grijă la alegeri în ceea ce privește produsele pe care le consumăm.