Vitamine și minerale necesare în activitatea sportivă

Categorie articol: Energie
256
Eye icon
Distribuie pe
Vitamine și minerale necesare în activitatea sportivă

Atunci când faci sport se pierd o mulțime de săruri și minerale prin transpirație. De aceea, este important să-ți suplimentezi dieta cu minerale. Îți poți lua cantitatea de minerale necesară și din alimente, însă unele se găsesc în cantități mici (cupru, zinc, mangan, iod, fluor), fapt pentru care poți apela la suplimentele alimentare.


Când îți propui să te antrenezi la sală sau să alergi, hidratează-te suficient. Și pentru a avea energie, mănâncă înainte. Dacă vei consuma o masă cu 2-3 ore înainte de antrenamentul tău, atunci trebuie să te asiguri că ea conține toți cei trei macronutrienți (carbohidrați complecși, proteine și grăsimi sănătoase). Dacă ai mai puțin timp între masa ta și antrenament, ia o gustare.


Calciul – în transpirație intensă se pierde, de aceea e bine să avem rezerve din acest mineral fiindcă este important pentru construcția osoasă.

Fierul – activitatea fizică determină o creștere a numărului de globule roșii, iar aceasta duce la o nevoie mai mare de fier. Adaugă în dieta zilnică alimente care conțin fier, cum ar fi: coriandru, semințe de chia, sfeclă roșie, frunze verzi și fructe roșii.

Zinc – cei care fac sport vor avea întotdeauna un deficit de Zinc față de personale sedentare, iar studiile arată că aceia care se antrenează zilnic pierd zincul foarte repede.

Magneziul – mărirea stresului oxidativ pe care antrenamentul îl poate cauza face ca activitatea să devină grea pentru corpul tău. Magneziul poate îmbunătăți performanța și reduce oboseala.

Dacă execuți antrenamente cardio, corpul suferă deteriorări oxidative la nivel celular, iar asta duce la formarea de radicali liberi, care pot fi îndepărtați prin antioxidanți: Vitamina A, Vitamina C, Vitamina E și Seleniu.


Ostart Complex Ca + Mg + Zn + Se + D3, comprimate filmate, este o combinație echilibrată de minerale, oligoelemente și vitamina D3. Aportul acestora este esențial în menținerea stării generale de bine a organismului, în perioada de creștere la copii și adolescenti, precum și pentru susținerea capacității de efort și a refacerii organismului în perioadele de convalescență.


Iar formula comprimatelor efervescente OSTART Multivitamine & Minerale combină cantități optime de vitamine și minerale, esențiale pentru menținerea stării de sănătate în parametri optimi. Este indicat în perioade de suprasolicitare fizică și/ sau psihică, perioade de convalescență, pentru refacerea rezervelor organismului, oboseală sau lipsă de energie.