Hrana are efecte asupra dispoziției noastre, iar dispoziția noastră influențează ceea ce alegem să mâncăm. Nu degeaba specialiștii vorbesc tot mai mult de psihologia nutriției.
Când vine vorba de dietă, psihologia are un rol important în lupta cu kilogramele. În momentul în care facem o schimbare permanentă în viața noastră, apar diferite emoții și stări de spirit, iar psiho-nutriționistul intervine cu mare ajutor în lupta noastră.
Multe persoane nu mănâncă tinând cont de nevoile lor nutriționale, ci influentate de stările emoționale, ajungând ușor la ceea ce numim mâncatul fără control, adică consumul în exces de alimente cu o valoare nutritivă scăzută, care pot avea efecte nocive asupra organismului. Mai mult, mâncatul în exces ne face să nesimțim mai obosiți și ne formează obiceiul de a mânca constat mai multe alimente. Un astfel de comportament are legătură cu plăcerea și sistemul de recompense, mijlocit de dopamină. Cea din urmă este un neurotransmițător ce participă activ la întărirea obiceiurilor plăcute.
Planul alimentar este amânat sau eliminat din schemă de mulți oameni pentru că starea emoțională îi face să se simtă nemotivați, să privească obiectivele drept nerealiste sau să nu se considere capabili să ducă la capăt ceea ce și-ar dori. Variabilele emoționale și psihologice au un rol important în succesul unei diete. Trebuie să ne înțelegem emoțiile și comportamentul. Când avem probleme emoționale, când trecem prin perioade agitate și stresante, nu trebuie să răspundem cu aporturi mari de mâncare.
Mulți oameni își „tratează” problemele emoționale cu mâncare. Numeroase alimente conțin triptofanul, un aminoacid ce determină eliberarea de serotonină. Lipsa acesteia provoacă diferite efecte negative asupra organismului, precum stare de tristețe sau tulburări de alimentație. Nivelul de serotonină poate crește și prin Garcinia Cambogia, o plantă care ajută în lupta cu kilogramele în plus (produsul Pidago Slim comprimate conține extract de Garcinia cambogia în acid hidroxiacetic 60%).
Este important, așadar, ca atunci când ne propunem să ne schimbăm stilul de viață și să adoptăm o dietă echilibrată, potrivită organismului nostru, să identificăm mai întâi, cu ajutorul specialiștilor, care sunt cauzele care ne-au determinat să ne găsim alinarea în mâncare.
Te-ar putea interesa și...
Dacă acest articol ți s-a părut folositor, aruncă o privire și la articolele de mai jos
Alimente cu conținut ridicat de toxine
Este imposibil pentru un ficat bolnav să filtreze toxinele din organism. Astfel, pentru un ficat sănătos, ar trebuie să le eliminăm noi din alimentație.
Nutriție
1.1K
Alimente care ne oferă energie
„Suntem ceea ce mâncăm”și ne simțim în funcție de ce/cum mâncăm. Mâncarea nesănătoasă aduce la pachet cu ea starea de oboseală.
Energie
1.9K
Cinci practici pentru a fi mai ecologici
Am vorbit în numeroase rânduri despre cât de vulnerabili sunt oamenii, dar fel de vulnerabilă a devenit și natura.
Energie
1.3K